Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vilka är vi?

 

 Therese

Mitt namn är Therese Arvidsson och jag är alltså The-delen av Stall TheMa...

Jag är f. 1983  och är sedan 2008 färdigutbildad lärare (NO/SV/ENG, år 4-9), och arbetar nu på REAL-gymnasiet i Borås, som med sitt naturbruksprogram erbjuder Hästhållning som inriktning! Ett riktigt drömjobb! 

  

Sommartid och helger jobbades det flitigt med alla våra hästar inför olika evenemang. Då vi inte har alla hästar på samma ställe utan några på lösdrift hemma, och några i ett arrenderat stall får vi helt enkelt jobba med hästarna i olika perioder. Pendlingsavståndet till stallet (ca 2-3 mil enkel resa) samt helttidstjänsten begränsar också möjligheten att jobba med hästarna dagligen.  

 

Försöker att inte låta det stora hästintresset styra mitt liv, men finns det något bättre än dessa rara pållar? Jag har ett stort intresse för unghästhantering och har genom åren fått min beskärda del och erfarenhet inom detta område. Lägger stor vikt vid hästens lösgjordhet och form, och tömkör mer än gärna som komplement till ridningen. Ridmässigt har jag utbildat och tävlat ponny, stor häst och fjordingar upp till LA dressyr med vinster och placeringar samt upp till LB hoppning.

 

Dessutom är jag en avelsnörd och försöker hålla mig uppdaterad inom både den svenska halvblodsavel, ridponnyaveln och fjordhästaveln.

 

Fjord SM

Linköping 1998 - Alexander Lukas 183, SM-dressyr, delad 3:a med Stefan Malmquist -Dennis Drott.

Örebro, 2000 - Shanti (inlånad), SM-hoppning, plac 3:a.

Varberg, 2001 - Björkhems Neva 3081, SM-dressyr.

??                     - Björkhems Rasmus, SM-dressyr

??                     - Björkhems Rasmus, SM-dressyr

Tingsryd, 2008 -  Björkhems Raska 3136, SM-dressyr, plac 2:a förklass hoppning.

Tingsryd, 2008 - Thule, SM-dressyr.


 Marie

Mams, det vill säga, Marie Sandelin är således Ma-delen.

Bor i Månstad med systersonen W och sina hundar. 

Hon jobbar några timmar i Länghems Ridklubb och sen sköter hon våra egna hästar och sin kennel med uppfödning av Dansk-svensk gårdshund.

 

Vissa administrativa uppgifter sköts även av Mams då hon älskar att sitta framför sin dator och pyssla med bl.a  LILL-BLAKKEN, SFF s medlemstidning som knåpas ihop 4 ggr/år.

 

Förutom hästarna där som oftast, står i topp så myser hon gärna med de övriga fyrbenta vännerna i familjen...Hundskaran är numer utökad med Ninja f.2007 även hon en Dansk-svensk gårdshund samt Riddarens Ballerina ak RUTAN, som också är av samma ras.

 

2010 inköptes även Riddarens Väna Vendela samt Riddarens sötaste Martha.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Stall TheMa

Marie Sandelin

&

Therese Arvidsson