Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

*Bertha 28720*

 

  

Svenskt halvblod

f.1997

e. Bernstein 761 u. Miss Patrie 16745 - Duell 542

B-premierad

Avkommor:

Svenskt halvblod f. 2008, hingstfölet "Bond TM", e.Nobel 994

Våren 2010 såld till Charlotta Sernevi.

Svensk ridponny f. 2009, stofölet "Moneypenny TM", e. Simberg Superman RW 113

Bäst ponnyföl på fölchampionatet på Hagård Hästgård aug. 2009  samt bedömd med 89889=42p i okt 2009.

Sommaren 2010 såld till Pernilla Folkesson.

 


 Bertha kom i vår ägo i januari 2006 och det hela är en liten otrolig lyckosaga som aldrig blir tråkig att berätta...

 

"En som synes vanligt och småmulen tidig vinterdag i november satt jag som vanligt och surfade runt på Internet. Förstrött satt jag och kikade på hastannonser.se då en söt liten pålla fångade mitt öga, rubriken var än mer överraskande, "Säljes eller bytes". Annonstexten talade om att en fjording kanske vore aktuell vid ett byte, hemma i vårt stall stod vår myskille Raket och väntade på nya utmaningar. Jag kontaktade Kerstin som kom och tittade på Raket, hon föll för honom lika hårt som vi gjort. Raket är väldigt charmig och lite speciell, följer dig som en hund och mycket villig att vara till lags. Mams och jag åkte sedemera ner till Skåne för att bekanta oss med Bertha, hon var inte speciellt mycket riden då Kerstin varit med i en bilolycka och fysiskt inte orkat med. Bertha visade sig vara snäll och vi bestämde oss för att göra ett byte under en månad och känna oss för. Både Kerstin och vi var mycket måna om att våra hästar skulle hamna i rätt händer. Bertha gjorde oss inte besvikna, hon är en underbar häst som galopperade rakt in i våra hjärtan. Det dröjde inte länge innan pappersarbetet var avklarat och Raket förblev skåning på heltid. Och ja, Bertha hon är nu västgöte!"

 

Vi är oerhört tacksamma för att fått chansen med denna underbara lilla häst, hon är oss oerhört kär!

 


 

 

Idag har Bertha mer än väl funnit sig till rätta i lilla Länghem. Hon och Raska bossar tillsammans runt i hagen med småttingarna och håller dem i schack.

 

Bertha är en samarbetsvillig liten märr (158cm!) som dock är litegrann att rida på. Hon är grundutbildad, trav/skritt/galopp på fyrkant och lite hoppad. Så nu börjar det "riktiga" arbetet, dvs hennes vidareutbildning. Vi varvar dressyr och hoppträningar med sköna turer i skogen. Målet är att starta en debutant fälttävlan i Berg, Tranemo, den 1 maj 2007.

 


 

 

I slutet av maj åkte vi till Stockholm för att se ridtant Eva träna. Vi passade då även på att ta med Bertha för att få både lite miljöträning och lite seriös dressyrträning. Nedan kan syns lite bilder när ûberduktiga Eva rider!

 

 

Även jag gjorde ett försök.....

 

 


 2006

Tävlingsresultat: 

 

 

LÄRK, 28 maj, Pay and Jump: 70 cm (O fel) + 80 cm (4 fel, nedslag sista hindret)

Sexdregaryttarna, 4 juni, CR-hoppning: 70 cm (O fel) + 80 cm (4 fel, nedslag sista hindret)

LÄRK, 6 juni, Dressyr CR: LC:2 (162p ca 57 %)

LÄRK, 1 juli, CR-hoppning: 80 cm (O fel) + 90 cm (8 fel)+ 90 cm (4 fel)

 

Planering:

 

Svenljunga, 28 juli, Premiering (exteriörbedömning äldre häst)

 

 


 

 2007

 

12/5, hoppCR Brämhult, 80+90 cm

20/5, hoppCR LÄRK, 80+90 cm

26/5, Lokal  hopp, Brämhult "Brämhultshoppet", 80+90 cm....

 

 

 

 


 

Sommaren 2007 var det dags för Bertha att bli mamma och hon inseminerades på Hagård Hästgård med multitalangen NOBEL 994. Hon tog sig på första brunsten på en enda dos och i maj 2008 fölade Bertha ett litet hingstföl. Efter många om och men fick han namnet BOND TM (där TM är en förkortning av TheMa), men kallades till vardags för Nogger pga av sin bruna färg och avsaknaden av tecken. Bertha trivdes väl i sin mammaroll och fick återigen besöka Hagård Hästgård. Denna gång lät hon sig charmas av den snygge welshingsten SIMBERG SUPERMAN RW 113 och i juni 2009 fölade hon ute i sommarhagen. Lilla fuxflickan MONEYPENNY TM var född...


 

 

ÄLSKLINGSPÅLLAN!

<3

 

 

 

Tävlingsresultat: 

 

 

LÄRK, 7/4, Pay and Jump: 70 cm (4 fel) + 80 cm (4 fel, fel väg)

 

Planering:

 

.

Stall TheMa

Marie Sandelin

&

Therese Arvidsson